Wie ben ik (blad 2 van 3)

wie ben ik

Veteranen

NNG

Klu

PA0ROJ

weersatellieten

WW II

fotoalbums

Home

 

  Daarna werd ik voor het "vaderland" opgeroepen.

Gezien de diploma's op radiogebied die ik in die laatste vier jaar al had verzameld werd ik tot mijn grote vreugde bij de Koninklijke Luchtmacht ingedeeld.

Na enige weken in Nijmegen en Heumensoord te hebben doorgebracht ging ik voor mijn specialist-opleiding naar de Luchtmacht Electronische en Technische School te Schaarsbergen.

Daar volgden we een aantal weken de opleiding voor Radiotechniek Vliegtuig.
Veel theorie maar ook knutselen op Vrijland aan vliegtuigen.

"> 

klu-nijmegen


Nijmegen juli 1961

lets embleem

LETS


Elke vrijdag een kleine test. Aan het einde van deze opleiding (indien geslaagd) kregen we een diploma uitgereikt.
diploma uitreik
Na het behalen van dit diploma nog even feestvieren en daarna naar huis voor het z.g. "inschepings verlof" voorafgaande aan ons vertrek naar Nederlands Nieuw Guinea.

Philips RADAR Lets_Radar

 

 
LETS diploma

Na mijn tropenterm

Na mijn diensttijd was ik 11 jaren werkzaam bij vliegtuig fabriek Fokker NV (gewerkt aan de Starfighter electronica en op het "Standard Laboratorium") en daarna nog zo'n 31 jaar werkzaam in het HBO, n.m. op de HTS-Haarlem, >Hogeschool Haarlem en >Hogeschool INHOLLAND. Deze naamswijzigingen hadden te maken met de golf van fusies die het HBO toen teisterden. Hoe groter hoe beter? (vergeet dit maar, dikke directeuren, eigen prive chauffeur, grote salarissen maar geen geld meer voor technisch onderwijs). Een voor mij positief effect van dit gebeuren was het gegeven dat ik op 62 jarige leeftijd "boventallig" (overbodig en te duur) werd en gebruik kon maken van een z.g. "Pre-Pensioen".
Ondertussen was ik getrouwd met Adri van Dongen, hebben nu samen drie grote dochters en nog grotere schoonzoons en 4 kleinkinderen.
Ik hou mij nu bezig met mijn (vele) hobby's zoals zendamateurisme (roepletters PA0ROJ), sterrenkunde, het zelf bouwen van telescopen, het ontvangen van weersatelliet signalen, fotograferen, het maken van verre reizen, snorkelen tussen de koraalriffen, lekker eten en het verzamelen van bijzondere recepten, de militaire luchtvaart, het ontwerpen van speciale ontvangers en antennes, het schrijven van artikelen over antennes en ontvangers alsmede het houden van lezingen over deze onderwerpen, het gebruiken van mijn GPS bij fietstochten, wandelen en bij buitenlandse reizen, lezen (alles), het verzamelen, opknappen en weer spelend/werkend maken van oude radio's en/of natuurkundige instrumenten, en nog veel meer.
Ook beschik ik over een redelijk uitgeruste werkplaats met een draaibank, freesbank, kolomboormachine en nog wat aparatuur. Mijn laatste (op dit moment) project is een zelfgebouwde "grond-radar". Deze is van het "Puls Injection" type. Deze "Grond-radar" gebruik ik voor het opsporen van voormalige Duitse RADAR en Funkfeuer funderingen.

 
 
vorig blad sinds 11-3-2019 webs counters
volgend blad , 3 van 3

-